Jump to content

Back to dayzgame.com
Photo

Battleye initialization failed.


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 xbamaris

xbamaris

    Helicopter Hunter

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 66 posts

Posted 14 July 2012 - 04:23 PM

I'm not sure if this is a common question or not so I'll keep as limited information as I can.

For whatever reason my Day Z Server wont start up. I have configured and installed everything from the instructions but whenever i attempt to start it it gives me the battleye initialization error in the console.

It also deletes the BEServer.dll whenever I start it for whatever reason in the profile folder.

Can anyone help me?

Edited by xbamaris, 14 July 2012 - 04:28 PM.

IGNITE Gaming Community - Owner

 


#2 Froud

Froud

    Scavenger

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 14 July 2012 - 04:27 PM

same thing here.

My Server DE 143, runs perfect for the last days.
As i want to update the server to 1.7.2.3....i became the same error "Battleeye initialization failed" .

I try to reinstall BE.. no effect


And yes i also downloaded the newest BEserver.dll and replaced it -> no effect!

Edited by Froud, 15 July 2012 - 02:43 AM.


#3 xbamaris

xbamaris

    Helicopter Hunter

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 66 posts

Posted 14 July 2012 - 05:23 PM

Bump. Is me and this other guy REALLY the only one having these issues?

IGNITE Gaming Community - Owner

 


#4 Rolle

Rolle

    Survivor

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 193 posts
  • LocationSweden

Posted 14 July 2012 - 05:48 PM

Had the same problem, downloaded the latest 1.61 BattleEye files from http://www.battleye.com/download.html and replaced both BEClient.dll and BEServer.dll in Expansion/BattleEye on my server. You need to do the same for the client - people who haven't updated their .dll's won't be able to connect.

Edited by Rolle, 14 July 2012 - 05:49 PM.

Ingame name: Rolle
Hosting: DayZRP.com

#5 xbamaris

xbamaris

    Helicopter Hunter

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 66 posts

Posted 14 July 2012 - 05:58 PM

I did, no dice, updated in every battleye folder i could find.

IGNITE Gaming Community - Owner

 


#6 Rolle

Rolle

    Survivor

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 193 posts
  • LocationSweden

Posted 14 July 2012 - 06:04 PM

I did, no dice, updated in every battleye folder i could find.


It worked for me, I guess your problem must be something else. Have you updated to the latest beta patch 94945?
Ingame name: Rolle
Hosting: DayZRP.com

#7 xbamaris

xbamaris

    Helicopter Hunter

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 66 posts

Posted 14 July 2012 - 06:07 PM

Yes. I've updated several times. Though the arma2aoserver.exe is 94949 versus the client is 94945 for mine at least. Wont update any higher than that for server

IGNITE Gaming Community - Owner

 


#8 xbamaris

xbamaris

    Helicopter Hunter

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 66 posts

Posted 14 July 2012 - 07:15 PM

K well i figured out why it wasnt working server side, but probably after all of what i tried to edit it said Battleye failed client size on join

IGNITE Gaming Community - Owner