Jump to content

Back to dayzgame.com
Photo

Ghillie Suit Bug


  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1 beepharoni

beepharoni

    Woodland Warrior

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 posts

Posted 10 July 2012 - 02:58 AM

Date/Time: 7/9/12 / 6:00 pm EST and again at 10 PM EST

What happened: Found Ghillie Suit, when I equipped it, not only did it NOT put the gillie suit on my character, but all of my items (outside of my tool belt and backpack ) were wiped from my char. My primary gun, secondary gun, all ammo, bandages, food, drink, anything kept outside of my alice pack and my toolbelt, were wiped.

Where you were: Not exactly sure the precise location, but I want to say it was near Dubrovka.

What you were doing: Surviving! Found the ghillie, attempted to equip it for further camouflage, lost everything. Extremely frustrating :(

*Current installed version: 1.7.2 (found it today after the update)

*Server(s) you were on: US90 TX

*Your system specs: geForce GTX 580. i7 2.66 processor, 6 gig ram, windows 7 64 bit.

*Timeline of events before/after error: Got home from work, had a little difficulty logging in after the patch, got in near dubrovka, searched through some empty residential houses, found the ghillie, attempted to equip it, lost all ammo/weapons, died shortly after because i had nothing to fight back with.

#2 drizzler

drizzler

    On the Coast

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 11 July 2012 - 01:45 AM

Happened to me too, was raiding Elektro for the first time. :(

#3 Cik

Cik

    Helicopter Hunter

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 77 posts

Posted 11 July 2012 - 05:41 AM

Happened to me too. Got a Guillie from Electro, put it on and I heard a "water sloshing" sound, then everything in my inventory and backpack vanished. Then all I was left with was wearing civilian clothing.

Edited by Cik, 11 July 2012 - 05:42 AM.


#4 Epics

Epics

    On the Coast

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 11 July 2012 - 05:45 AM

Did this to me 3 times with both camo and ghillie.

Drops me into ground on use, wipes character, doesn't equip.

Edited by Epics, 11 July 2012 - 05:45 AM.


#5 Markedgun

Markedgun

    Survivor

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 131 posts
  • LocationSomewhere on a beach.

Posted 11 July 2012 - 05:47 AM

Happened to me with camo, lost my m107, ammo, and shit like that. I was VERY happy that I didn't lose my Mk 47 that was in my backpack...
"A normal day in DayZ never turns out to be normal..."

If you find a random ammo box in the game, GET AWAY FROM IT!

In-game name:MarkedGun
Situation:If I catch you up north things may get bad. If you're unarmed, you may be lucky.

#6 Burro

Burro

    Survivor

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 297 posts
  • LocationLondon, UK

Posted 11 July 2012 - 07:16 AM

Happened to me too putting on the Camo. I fell through the floor of a building into water. Swam to the door way, suddenly teleported back into the room, and found that I had no bag, weapons, items or camo. (MassiveSadFace)

#7 Invocation347

Invocation347

    On the Coast

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 11 July 2012 - 07:27 AM

This crap just happened to me, too. I was so excited, because I had just found an m107 last night and the ghillie suit was the perfect icing for the cake. Obviously, I put it on and lost everything... except my m107 that was in my backpack, but it doesn't have any ammo now. Ugh...

#8 Chauz

Chauz

    Bean King

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 584 posts

Posted 11 July 2012 - 07:50 AM

Dont equip anything at this point, if you equip something you will get the swimming animation and because the game thinks your swimming it drops your stuff.

Edited by Chauz, 11 July 2012 - 07:59 AM.


#9 Bsoky

Bsoky

    On the Coast

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 11 July 2012 - 07:59 AM

Same thing here, tried to equip camo suit, lost everything but my pack ..

#10 Solo88

Solo88

    On the Coast

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 11 July 2012 - 08:43 PM

I put on a camo suit. screen went black and then I only had my alice pack. lost blood bags, a silenced m16 tons of ammo and all my bandanges/food.

#11 Envy

Envy

    Woodland Warrior

  • Members
  • PipPipPip
  • 48 posts

Posted 12 July 2012 - 03:47 AM

Also happened to me.
Equipped Camo, lost all the same things like you.
US 331, around 11pm EST.

#12 jedimitch

jedimitch

    On the Coast

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • LocationRamos Mejía, Buenos Aires, Argentina

Posted 12 July 2012 - 05:14 AM

same thing for me (in Elektro) trying to wear CAMO. Lost everything but the backpack, including the camo.

Edited by jedimitch, 12 July 2012 - 05:15 AM.


#13 johnsmith312

johnsmith312

    Scavenger

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 12 July 2012 - 06:58 AM

I had the same problem while equipping a Ghillie Suit which I found at Stary Sobor.

#14 sye73

sye73

    Survivor

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 403 posts

Posted 12 July 2012 - 07:04 AM

Happened to my m8 last night, when he went to equip it he disappeared saw a glimpse of the ocean then was back by his tent and had lost everything.

#15 Cold Iron

Cold Iron

    On the Coast

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 12 July 2012 - 07:14 AM

H append to me while in electro. When I put it on I was telepoted into a huge body of water for about a second. I was then returned to where I put it on but was swimming through the floor. After a while I poped back to normal. Just like the rest I had nothing outside my backpack and belt.

#16 Terraknight

Terraknight

    Helicopter Hunter

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 59 posts

Posted 12 July 2012 - 07:14 AM

I suppose this is one of the new bugs with the recent patch. Would be wise to save the Ghille suit until its fixed, just sayin'

#17 S1ippery Jim

S1ippery Jim

    Survivor

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 414 posts

Posted 12 July 2012 - 09:13 AM

This happened to me too using 1.7.2 with beta 94444
Zombie S1ayer Extraordinaire
Youtube: http://www.youtube.c...ser/S1ipperyJim

#18 ShadowGhost

ShadowGhost

    On the Coast

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 12 July 2012 - 10:38 AM

yeah me too!
and my ghilliesuit was vanished in thin air too..
I had nothing left.

#19 Combine

Combine

    Bean King

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 538 posts

Posted 12 July 2012 - 10:52 AM

Already announced (PSO). Don't put them on. Save them until there's a fix.

Edited by Combine, 12 July 2012 - 10:53 AM.

G̴̢̡͓̼͇̣̭͙̲̺̐̌͂͊̎̏ͨ͊̔͂ͦ̂̚rͩͯ̆͗ͧ̽ͧͭ͆̽̂҉̺̤͈̦͉͚͓͖̭̠̮̙̟̘̯̱̩̀e̷̴̳̜̱̮͔͍͈̗̬̤͓͕̖̙͖ͩ͊̉̍͛̉ͧ̌͛ͣ̏ͭ̐̚ȅͤ̒ͦͤ̿̒̓͢҉̤̖̘̦̳̼͍̘̘̙n̶͖̪̜̗̻͖͕͊̄̾̐͋ͤͫ́̀̑̄͊́́́͘ ͪͯ̊̔̐ͦ̐̇̓̆ͪ̎͏̧̛̩̜̘̯͎͉͎̙͙̞͇͢M̴̴̙̟̟͕͙̘͔̬̥̫̦̺̗̩̺͍̺̖͐͊̄͌̍͂̆̏̐ͣͨ͂ͮ͐ͮ́̚͡ͅơͩͪ̑̐́̌ͣ̀ͦͩ͘͡͡͏͖͇̞̟̝͇͇͕͍̹̥ͅu̲̜̙͖͚̤͇͇̦̪̰̙̍͒ͪ́͊͊ͤ̈́̀ͮ̊̋͑́̈͋͂̿́́̚n̶̛ͦ̄ͮ͂͒̔̏͌̓ͮ̈́͝҉̗͚̱̗͈̻̥̠͙̙͚̗̪͔͔͈ͅt̴̸̶̸̜̮̲̞̤̓̎͆̌̋̅̅͊̄ͬͥ̇ͯ̎ͣ̇̊͢a̶͎͓̘̬̗̱͖͕͕̣̞̻͋̂̔ͧ̑̃ͥͬ̇̉̽́͘͟͝ͅĭ̿͂̄̔ͩ͒͐̄̄́͌̃̓̂͑́̚̚͏̨̩͍͙̜̯̭͈̲̟͖͖͙̻͝͡n̛͈̖̠͈͓̏̇̽ͮ̅

 

 


#20 -Cdn-Chard

-Cdn-Chard

    Survivor

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 167 posts

Posted 12 July 2012 - 06:37 PM

I had a similar experience with 94444 and 94700 playing uner 1.7.1.5.

First under 94700 my ghillie suit disappeared on login...but fortunately no equipment/gear/location loss
Next under 94444 my camo suit disappeared on login...but again no equipment/gear/location loss

I wonder if the bug in 1.7.2 is not really being caused by the Beta???