Jump to content

Back to dayzgame.com
Photo

Dayz lagging, Good computer


  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#1 diamondclubs

diamondclubs

    Scavenger

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 27 October 2012 - 11:05 PM

I am just getting back into dayz again but as I was playing It started lagging and nothing seems to fix it, It's not the server lags in singleplayer as well.
The annoying thing is I was able to play it without any lag on the highest settings and now it's completely unplayable. Maybe I should reinstall?


OS Version: Microsoft Windows 7 Home Premium, Service Pack 1, 64 bit
Processor: Intel® Core™ i7-3770 CPU @ 3.40GHz, Intel64 Family 6 Model 58 Stepping 9
Processor Count: 8
RAM: 16353 Mb
Graphics Card: NVIDIA GeForce GTX 570, 1279 Mb
Hard Drives: C: Total - 114370 MB (SSD), Free - 21257 MB; E: Total - 953866 MB, Free - 906396 MB;
Motherboard: Intel Corporation, DH67CL
Antivirus: A bunch of them

Dayz is also installed on the SSD if you were wondering.

Add me on skype if you want to chat mason.waterman76

#2 duhraheemz

duhraheemz

    Scavenger

  • Members
  • PipPip
  • 21 posts

Posted 27 October 2012 - 11:14 PM

make sure your antiviruses arent running scans, and i would only use one so uninstall most of them

#3 diamondclubs

diamondclubs

    Scavenger

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 27 October 2012 - 11:17 PM

Yeah I disable all of them while playing, and that doesn't explain why it just started happening out of nowhere.

#4 catnipkiller

catnipkiller

    Survivor

  • Banned
  • PipPipPipPipPip
  • 144 posts

Posted 28 October 2012 - 12:17 AM

Dayz main hive is slow and slows down every server if you want better fps play a privet hive or a diff map.
Removed.

#5 Josh225

Josh225

    Hero

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 630 posts

Posted 28 October 2012 - 12:23 AM

Try different servers, turn down your settings, google how to change your config file to increase fps if you have to, shadows disabled, stop programs in background, do a re-install to clean up game files, ran out of things to say.

Posted Image


#6 diamondclubs

diamondclubs

    Scavenger

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 28 October 2012 - 01:23 AM

Yeah I do play on a private hive. Tried a bunch of different servers/singleplayer they all lagged just wondering if there is any techs that know why this would suddenly start happening.
Arma 2 and oa are installed on my 120g ssd (solid state drive). I am already reinstalling oa hopefully it will fix it.

#7 diamondclubs

diamondclubs

    Scavenger

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 28 October 2012 - 07:50 AM

My brothers computer has the exact same specs as mine and it runs very smooth on the highest settings possible.
This is so frustrating...

#8 89ShadowUK

89ShadowUK

    Helicopter Hunter

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 91 posts

Posted 28 October 2012 - 09:14 AM

Mine has just started doing this too. One day it was fine, came home and went to play again, FpS is suddenly so low it's unplayable :/

#9 WarGhaust

WarGhaust

    On the Coast

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • LocationTennessee

Posted 28 October 2012 - 11:49 AM

i just started playing dayz a few days ago but been a big fan of it through youtube vids...i've been playing on the lowest setting and still have lag or low fps depending on servers sometimes decent but still choppy..i'm on a Presario CQ57 Notebook pc..AMD e-300 apu with Radeon HD Graphics 1,30 GHZ...2.00GB (1.60GB usable)....64 bit operating system..is there any chance in hell i can or would be able to up my grapics and fix my lag/low fps...also i have all my extra stuff turned off when i play Dayz..so i know it's nothing interfering like that..any help or advice would be nice.

#10 WarGhaust

WarGhaust

    On the Coast

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • LocationTennessee

Posted 28 October 2012 - 12:07 PM

i just started playing dayz a few days ago but been a big fan of it through youtube vids...i've been playing on the lowest setting and still have lag or low fps depending on servers sometimes decent but still choppy..i'm on a Presario CQ57 Notebook pc..AMD e-300 apu with Radeon HD Graphics 1,30 GHZ...2.00GB (1.60GB usable)....64 bit operating system..is there any chance in hell i can or would be able to up my grapics and fix my lag/low fps...also i have all my extra stuff turned off when i play Dayz..so i know it's nothing interfering like that..any help or advice would be nice.

also i have 320 gb hardrive...don't know if that helps but yeah

#11 grimsonfart

grimsonfart

    Survivor

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 274 posts

Posted 28 October 2012 - 12:40 PM

Iv got pretty much the same as you except for a GTX 670. Runs flawless while in the Woods, but in the big citys it can drop a bit

#12 darkstaride

darkstaride

    Scavenger

  • Members
  • PipPip
  • 13 posts

Posted 28 October 2012 - 11:08 PM

Probably, it's the server who's causing the low fps.
I learned that if the server has more than 200+ ping, it causes lag.
I had personal contact with 200+ping plus low fps.
( Lowest fps 5)
Unlocked = Being an Bandit.
Being an hero Saw the biggest tower in dayz, ( that wat sheeeee SAAIDDDDD

#13 diamondclubs

diamondclubs

    Scavenger

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 29 October 2012 - 01:31 AM

Probably, it's the server who's causing the low fps.
I learned that if the server has more than 200+ ping, it causes lag.
I had personal contact with 200+ping plus low fps.
( Lowest fps 5)


Yeah but it's the same for singleplayer and servers I play on are usually around 35ping or less.
And reinstalling both arma 2 and oa didn't work.

#14 Liquidified

Liquidified

    On the Coast

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 29 October 2012 - 02:34 AM

Can I run the game??

Operating system: Windows 7 Professional 64-bit
Processor: Intel® Core™ 2 Quad CPU Q9000 @ 2.00GHz (4 CPU's), ~2.0GHz
Memory: 4096MB RAM
Graphic Card: NVIDIA GeForce 9400M G

#15 Rammfisch

Rammfisch

    Emperor of the Universe

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 556 posts
  • LocationNOL-M9, Null-sec

Posted 29 October 2012 - 02:37 AM

Three words.
Virtual
Reality
Engine
Posted Image
Host/Admin of US 828 Admin of Dallas 350

#16 diamondclubs

diamondclubs

    Scavenger

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 29 October 2012 - 02:47 AM

Three words.
Virtual
Reality
Engine


Care to elaborate? I also tried moving arma 2 and oa from my SSD to my normal 1tb HDD didn't work neither did copy/paste my brothers arma 2/oa.

#17 Rammfisch

Rammfisch

    Emperor of the Universe

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 556 posts
  • LocationNOL-M9, Null-sec

Posted 29 October 2012 - 02:49 AM

Care to elaborate? I also tried moving arma 2 and oa from my SSD to my normal 1tb HDD didn't work neither did copy/paste my brothers arma 2/oa.


http://en.wikipedia....al_Virtuality_3
Posted Image
Host/Admin of US 828 Admin of Dallas 350

#18 diamondclubs

diamondclubs

    Scavenger

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 29 October 2012 - 03:03 AM

http://en.wikipedia....al_Virtuality_3


I don't understand how is this supposed to help me?

#19 diamondclubs

diamondclubs

    Scavenger

  • Members
  • PipPip
  • 10 posts

Posted 29 October 2012 - 04:23 AM

Nothing seems to work so unfortunately I will just have to reinstall windows :l

#20 Rammfisch

Rammfisch

    Emperor of the Universe

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 556 posts
  • LocationNOL-M9, Null-sec

Posted 29 October 2012 - 06:01 AM

I don't understand how is this supposed to help me?


It isn't. You wanted to know what I was talking about.

Nothing seems to work so unfortunately I will just have to reinstall windows :l


If re installing ArmA doesn't work, then re installing windows won't either,
Posted Image
Host/Admin of US 828 Admin of Dallas 350